Click lah weiii!!!!

Tuesday, 31 December 2013

Last day of 2013..

kejapnya masa berlalu.. esok dah 2014!!!!
alhamdulillah 2013 byk suka dari duka..
salah satunya cita2 nak ke oversea smbg study dah terlaksana..
setengah tahun yg pertama thn 2013 mmg sibuk ngan urusan utk further study ni..alhamdulillah akhirnya smpi gak ke bumi Bristol..
setengah tahun kedua 2013 masih tercari2 apa yg patut dibuat..btl ke.. mcm2 lah..
so.. esok 2014!!!
kat uk ni.. kalau xmas and new year semua kedai tutup.. so maknanya esok dok umah je.. 2nd of january dh janji ngan Alma nak tgk movie frozen.. insyallah..
pastu 7 january birthday Alma yg ke3.. dah besar anak mama ek..
dah request nak cake mickey mouse and friends tu... huhuhu
azam new year???
kalau bab turunkan berat badan tu.. dh malas nak berazam.. hahahah..
hopefully tahun ni arah tujuan research tu dpt diterima akal ni 100%.. bln 6 ada first review.. insyaallah.. moga dipermudahkan..
ideas utk berjalan je yg byk ni.. antaranya.. London, Glasgow and Cardiff, Wales..so tgk budget and iteneries.
lagi satu my youngest sister nak kawin.. nmpknya myself tak blh blk.. cuma mendoakan dari jauh je lah..
blogging.. insyaallah kena mula menulis blk lah.. just for the momentum..
so apa2 pun.. semoga azam tahun 2013 dh tercapai.. and berusaha utk azam 2014 pulak...
enjoyssss 

Monday, 4 November 2013

Rainbow..


Somewhere over the rainbow
 way-up high
in the land
that I heard of once
Once in a lullaby

Somewhere over the rainbow- skies
are blue
and the dreams
that you dare to dream
really do come true 


Someday I'll wish upon a star
and wake up 
where the clouds are far behind me
Where troubles melt like lemon drops
away above the chimney tops
that's where you'll find me 

(Instrumental) 

Someday I'll wish upon a star
and wake up
where the clouds are far behind me
Where troubles melt like lemon drops
away above the chimney tops
that's where you'll find me 

Somewhere over the rainbow
skies are blue
and the dreams...that you dare to dream
really do come true

If happy little bluebirds fly
above the rainbow, why
Oh, why can't I? 

Tuesday, 24 September 2013

how longgggggggggggggggggg???????????

another one to bright up my day..huhuhu
enjoysss

The world cup vs The PhD!!!!hahaha

tgh cari motivation utk phd.. terjumpa ni.. very true indeed
enjoyssssss

Monday, 23 September 2013

Alfatihah utk arwah ibu sahabatku..

sedihnya dapat berita dari malaysia..
takziah utk sahabatku norhafiza aka fiza...
marilah kita sama2 sedekahkan alfatihah utk roh arwah ibu fiza..
alhamdulillah, fiza ada bersama ibunya di saat akhir hayat ibunya.. allahuakbar..
innalillah...

Tuesday, 10 September 2013

Alma in action!!!

byknya benda nak update sebenarnya.. tapi.. malas?? bkn malas.. leceh nk transfer gmbr..
semua letak kat fb, takpun kat instagram..
takdelah jln mana2 sgt.. pusing2 bristol je dulu..
dah pg international hot air balloon, Bristol zoo, Mshed (naik steam train), pg watershed tgk2 kapal..ronda2 kat city centre.. ermmm..tgklah nnt kalau rajin nak transfer gmbr..
nak try letak link video alma nyanyi nenek2 si bongkok 3 ni..
tak sure blh ke tak?
kalau dpt.. enjoy the video ek..
kalau tak blh.. tgk ni aje lah.. latest gmbr dari alma..
enjoyssss!!!!!!!!!!

Friday, 30 August 2013

1st parcel from Malaysia..hehehe

Myself pesan tudung instant soft awning kat my sil.. pttnya bila my niece nk dtg september ni dia yg akan bwk.. tp my bro post plk.. so.. alhamdulillah lah kan..
lama? tak lah sgt.. my bro post on 6/8.. sampai 16/8..so dlm 10 hari jelah.. heheh
tapi cost utk postage agak mahal lah kan..rm60 rasanya..
so.. terima kasih atas tudung2 tu ek.. nak byr tapi sil kata hadiah birthday.. awwwww.. u so adorable sis.. thanks a lot..
seperti biasa.. Alma yg melaram dulu ngan tudung2 tu..
comelll tak saya??? peacee!!! thanks sil..
kat sini senang pakai tudung instant je.. malas nk iron tudung2 bawal + tak bwk byk pun.. bwk tudung raya je.. hehehe..
so.. nnt blh kirim lg ek.. heheh..

Friday, 23 August 2013

It have been 2 months..

Today 23/8/2013..sedar tak sedar dh 2 bln kat bumi bristol ni..kitaorg smpi 23/6/2013 kan...
setakat ni..
rumah.. alhamdullillah.. kitaorg stay kat redcliff.. dekat dgn temple meads train station, so nk naik train or nak naik bus sgt senang.. jln dlm 5 minit je..rumah kitaorg ada 2 bilik.. sgt nice.. fully furnish.. tp flooring sgt sejuk especially kat living hall sbb wood flooring. cuma dlm bilik je yg fully carpet..tuan rumah, mr sanjeet, tak pernah jumpa lg pun.. dia dok kat london.. maybe dlm next month kot baru dia nak dtg jumpa kitaorg..
transport.. nk beli keta tak mampu kot.. lgpun nk pg mana2 leceh nk pk parking.. naik bus lg senang.. myself pg uni naik bus.. mahal sikitlah.. everyday utk ke uni (return) ialah £2.80. tp tgu unikl masukkan allowance blh beli yg yearly.. lg murah.. nak jln kaki?? tak larat.. bristol ni berbukit.. maunya termengah2 bila smpi uni.. takpelah kan.. kot2 lah dh takde sgt duit nnt, br kita jln kaki.. hahaha..train pun dh naik last month.. sbb pg cari ayam halal kena ke area Easton.. naik bus pun blh, tp kena tukar 2 bus.. so naik train lg senang n lg murah.. 
university...myself ada workstation yg nice.. berpartition (ber4-4).. sebelah myself ada minah arab ni..sebelah  arab ni ada mamat China.. blkg myself kosong.. hehehe.. partition dpn ada 2 org lg minah arab n mamat China.. minah2 arab ni sgtlah cantikkk...
supervisor...ni part tak best sikit.. dh 2 bln ni baru sekali je jumpa sv.. tp maybe sbb skrg kan summer.. july n august kebykkan diorg cuti..so.. lembab sikitlah.. yg 1st sv tu jgn ckplah.. at least 2nd sv ni ada je kat lab.. tp bz kot.. so skrg ni myself dlm progress membaca paper2 student my sv ni.. susah jgk sbb byk tak paham.. so.. september ni kena pg jumpa sv buat muka sedih.. hahaha.. 
im still lost.. tak tau nak search apa, nk baca apa, btl ke apa yg dibaca, btl ke cara membaca.. adoiiii mcm2..
tgk hari ni.. tak tau nk buat apa.. pastu berBW n jumpa blog2 student phd kat uk ni.. barulah semangat sikit..
by september ni myself nk cuma berblog mlm2, at least myself menulis something and do something kat umah..lepas Alma tido lah kan..
 schedule.. sekrg ni kul 7 dh bgn.. kena breakfast ngan Alma & mr hubby dulu (masa2 berharga ni), pastu masak dulu, mandikan Alma, then at least by 10am dh ada kat temple meads tgu bus.. smpi uni dlm kul 1020am.. myself akan ada kat uni max smpi kul 4 je (maybe nnt akan blk lambat bila mula buat programming), then blk umah, lepak2.. dlm kul 6 Alma dh ajak pg kuar main2..kul 7, Alma dh mandi.. dinner then kul 9 Alma dh tido.. kengkdg myself tido sekali.. ni yg tak bagusnya.. myself plan nk tido lewat sikit skrg sbb isyak pun lambat masuk.. so atleast kul 11pm br tido.. maybe update blog memlm lah.. hehehe..
lg satu weekend mmg masa utk family.. samada jln2 or dok umah je.. tp dh kat negara org kan.. baiklah pg jln2.. hehehe
oklah.. panjangnya entry ni.. n takde gmbr plk tu.. gmbr byk kat instragram je skrg ni.. i promise next time blog bergmbr ek..
till next entry.. enjoyssss...

Monday, 12 August 2013

Salam Aidilfitri dari bumi Bristol

Assalammualaikum...
hari ni dah raya ke -5..
Selamat hari raya utk sesiapa yang baca blog ni..heheh
raya pertama di Bristol..alhamdulillah.. bolehlah..
nnt myself update cite raya kami kat bristol ni ek..
letak satu gambar dulu ek..
gmbr kami sekeluarga..
Selamat Hari Raya..
Maafkan segala salah & silap..

Thursday, 1 August 2013

Ramadhan dh nk abis???

Hari ni 23 ramadhan ek..cepatnya masa berlalu..
myself tgh tak posa ni.. dh 2 hari..ermmm..
this year first time sambut ramadhan and syawal kat bumi bristol ni..
macamana ramadhan?

setakat ni alhamdulillah.. bersahur start kul 2am and berbuka dlm pukul 9++pm.. lama kan?? 18 jam..
tapi terus terang ckp, taklah teruk sgt.. memula tu terpk jgk.. blh ke? mampu ke? pengsan ke? tapi basically sama je mcm kat malaysia..bila dh pukul 8pm tu baru lah rasa tak larat sikit.. samalah kat malaysia kan.. dlm kul 630pm tu tak larat dh kan..
kat sini takde param.. so mmg kena masaklah kan..oklah.. myself masak.. mr hubby tak pernah complen pun.. sedap je dia kata..bekalan ayam byk je.. dh stockkan masa kak anis still kat sini hari tu.. sabtu ni kena pg beli stock nmpknya.. kat sini beli stock sebln terus senang sikit.. stock kat sini maksudnya mcm ayam, n daging halal.. yg groceries yg lain2 tu byk n senang je nk dpt..
so.. 
dh 23 ramadhan kan.. kalau kat malaysia dh takde mood nk keje.. dh siap plan nk raya mana.. kuih2 raya pun sure dh dpt kan... baju raya jgn ckplah.. hehehe
myself and family kat sini mcm tak rasa sgt that feeling this year..ermm..
tapi baju raya mmg dh siap.. so pepagi raya nnt mesti ada gmbr jgk kan..ni pun esok nk pg cari gaun2 utk Alma.. baju kurung dia dh ada..
rasa nk buat kuih raya weekend ni.. nk buat cornflakes madu and kuih mazola je lah rasanya.. 
lagu raya?? teringin jgk nk dgr.. nnt kita download ek.. 
lagi satu ingat nk masak rendang and pulut kuning utk pagi raya.. nasi impit mr hubby tak mkn..
duit raya??
myself dh bank in ke acct adik utk anak2 buah and mak.. 
so.. utk org2 kat malaysia.. teruskan persiapan anda.. biasaklah kan.. hehehe..
sure sedih jgk masa pagi raya nnt kan.. selalu kan dgn family besar, this year and mr hubby and Alma je..huhuhu..
anyway.. selamat meneruskan ibadah utk hari2 terakhir ramadhan..
enjoysss...

Wednesday, 31 July 2013

Alma...July 2013

Lama tak cite pasal Alma kan?? sure ada yg rindu..
basically myself byk letak gmbr2 dlm instagram.. so sesapa yg follow tu dpt lah tgk.. bkn tak nak letak kat fb.. nnt ada org ckp, kata pg buat PhD, tp mcm byk masa terluang je.. hahaha.

gmbr first ni masa first week sampai.. kitaorg stay kat umah kak anis dulu selama 2 mgu then baru masuk umah sendiri..kak anis ajar Alma mkn waffles pagi2 utk breakfast.. last2 smpi hari ni pepagi mesti nk mkn waffles.. haiyaaa..
 ni plk masa dh pindah kat umah sendiri.. ni kat area blkg rumah.. nnt myself cite pasal rumah ek.. oklah ada jgk tmpt utk Alma main lari2 n main bola.. skrg ni tiap2 ptg mesti kena bwk dia kuar.. kesian dia bosan dok umah kan..
 kalau dlm umah.. ni lah activity dia.. tgk tab dia.. tgk upin ipin lah, pada zaman dahulu, alif baa taa.. mcm2 lah.. 
 ni plk gmbr masa kacau org nk berbuka.. Alma kata dia pun posa jgk.. haiyaaa..
kesian jgk dia bosan dok umah.. tp kena tgu 3 thn br blh pg school..sbb bila 3 thn br entitle utk dpt 15 hours per week free.. kalau tak kena byr lah.. and teramat mahal nursery kat sini.. smpi sama ngan harga sewa umah sebln.. mana cukup duit maaa...
skrg ni mr hubby yg kena jd baby sitter lah.. heheh..
myself ada gak beli buku2 utk dia, stationeries utk dia lukis2 supaya tak bosan..
setakat ni alhamdulillah lah.. dia ok dok ngan papa..dgn papa behave sikit..hehehe

nnt myself update pasal Alma lg ye.. sebenarnya ni tgh bosan membaca.. tah2 apa2 tak masuk ke kepala dh ni.. hahaha
oklah.. till next entry.. chowwwwwwww...

Sambung cite birthday sikit... hahahaha

meh kita sambung cite birthdayku sikit.. maklumlah sambut kat Bristol.. hahaha poyossss..
first.. kita cite pasal hadiah..
this year beli sendiri je.. sbbnya hubby tak keje lg.. so takde duit.. sob sob..
hadiah ni sempena birthday merangkap hadiah dpt smbg study lah konon.. hehehe..
so beli bag kat Cath Kidston.. tgh sale.. dari £60 dpt £30.. 50%.. oklah kan.. its a slingbag actually.. so bag ni digunakan utk pg Uni lah..heheh and off coz utk pg shopping sekali.. (tgu boxing day baru beli bag shopping plk..heheh)
 mlm tu plk.. utk buka posa.. myself tak masak.. beli online je dari istanbul express..
kat sini yg bagusnya.. semua blh delivery.. myself beli brg2 dapur pun delivery je.. senang citer..
so.. kitaorg beli pizza istanbul special and kebab istanbul special jgk.. total £19 jgk lah.. kebab mmg sedap n byk.. smpi 2 hari simpan.. hahah.. pizza dia blhlah.. bkn org italy kan.. hahaha..
 cake plk... surelah kena ada cake kan??? dh tua2 pun nk kena cake ke? basically cake ni utk Alma.. biasalah kan kalau kata birthday sure kena tiup lilin n nyanyi.. hahah.. cake ni myself beli kat sainburys je.. harga £3.50 je.. sedap?? cake fondant beb.. tak lah sedap sgt.. vanilla + rasberry cake.. blhlah.. yg penting comeiii je kan...Alma mmg suker sgt.. 
anyway.. alhamdulillah..syukur atas segala rahmat.. cuma myself ni kena byk bersyukur sikit.. kena buat byk amal & ibadat lagi.. 

Thursday, 25 July 2013

Alhamdulillah.. Happy Birthday to me...

hari ni 25th July 2013
alhamdulillah dah 35 umur ku..
alhamdulillah masih bernafas dan masih sihat... 
dan berjaya capai cita2 ku dari zaman MRSM lagi..
nak study kat oversea..huhuhu
35 tahun ek?? byknya nombor kan???hahaha

this year celebrate kat bristol lah.. tapi bln posa kan.. so kul 913pm baru blh berbuka.. huhuh
cadangnya hari ni tak nak masak.. nk beli online je.. beli kebab and pizza maybe..
kek?? kena cari jgk kan?? mana ada secret recipe kat sini... nak kena tgk btl2 takut ada alcohol plk..huhu
nak masak sendiri?? kalau weekend maybe blhlah kot.. 
hadiah??? jap lg nk pg cath kidston..yeahhh.. nak beli hadiah utk diri sendiri.. nak beli bag utk pg uni..hahaha.. masih sale kan??

pepagi tadi Alma dh nyanyi lagu happy birthday utk mamanya ni.. tq Alma..
lagi satu yg bestnya.. gaji dh masuk.. siap ada adjustment lagi..rezeki2.. alhamdulillah.. 
so.. happy 35th birthday to me..
thanks for all the wishes from fb, ig and whatapps.. pttnya kena berterima kasih kat my mom.. bcoz 35 thn dulu dia bersusah payah nk lahirkan myself.. thanks mak..
enjoyyyyyyy the day...

Wednesday, 3 July 2013

Officially a student...

Salam dari bumi Bristol..hehehe
i am officially a student now.. 

lama dah tak jadi student ni..last dulu tahun 2007 lah..master kat UTM...hehehe...
apa perasaan?? cuakkk beb!!!..
hari ni dah 3rd July kan.. maksudnya dah 3 hari kat sini..
kat UoB ni berbukit tau... mak aiii.. sakit peha dibuatnya.. slimmmmlah kaki ku.. kaki je lah... hahaha..
org2 kat sini mmg kuat jln kaki.. giler lahhh.. even kak anis pun punyalah laju... aduiiiii...
baru 3 hari kan.. mmg tetiap pagi mengah n tercungap2 panjat bukit.. hahahah...
takpa lelama laju lah tu.. 
tapi blm masuk rumah sendiri lagi.. masih menumpang kat rumah kak anis..
next week baru masuk rumah sendiri.. byk blm settle.. acct bank pun blm bkk.  nhs blm register, no tepon kat sini pun blm ada..
 jumpa main supervisor pun blm.. dia bz sesgt.. ermmmm...myself ada 2 supervisor, Andy and Geoff.. Geoff mmg senang jumpa sbb dia mmg sentiasa ada kat lab.. Andy ni ketua jabatan.. so.. bz  memanjang.. aduhaiiii...camno???
next week nk mintak cuti dh ni.. hehehe.. yelah.. nk masuk umah kan.. hahahah...posa lak tu.. 
nnt suruh mr hubby ambik gmbr bebyk ek..
setakat ni, mgu lepas dh pg carboot sale..kat mana jgn tanya sbb ikut hubby kak anis ja.. mmg dh tanya.. tapi lupa.. tak register dlm kepala otak lagi..
pastu dh jln2 kat city centre, Broadmead.. ni windows shopping ja.. hehehe..
nama je summer kat sini.. tapi sejukkkkkkkk... 
yang bagusnya.. kat sini kita menutup aurat btl2.. kalau kat kl kan pakai tshirt short sleeves ja.. kat sini takleh pakai...sejukkkkkkkk....hahahahah...
so..hopefully myself blh adapt kat sini.. cuakkkk beb.. PhD ni is a journey...
insha Allah...

Wednesday, 26 June 2013

I'm in Bristol!!!!!!

Alhamdulillah... myself , mr hubby and Alma dh sampai Bristol pada 23/6/2013...
gambar2 masa kat klia masih blm ditransfer dr camera mr hubby..so gambar nnt ek
kitaorg naik KLM dari KL(klia)-Amsterdam (Schiphol) (KL810).. depart kul 1120pm smpi  6.00am waktu Amsterdam...Alhamdulillah flight mlm, so Alma pun tido je along the journey..nasib baik landing je kat Schiphol..Alma yak yak...huhuh..kalau tak lecehnya nak basuh yak dlm flight.....
Flight ke Bristol plk KLM jgk.. (KL1049) Amsterdam -Bristol.. ni 55min je..Alma tido jgk..hahaha.. sejuk agaknya..
mmg sejuk tauuuu...
Sampai je Bristol, tgu kak anis dlm 10 min je.. Sejuk gilerrrrrr.....Luggage pun mmg turun kat Bristol terus.. so senang lah..
Imigresen pun alhamdulillah senang.. maybe sbb ada Alma kot..dia check CAS jerrrr... 
Alma mmg happy, dia blh nyanyi "nenek si bongkok tiga" lagi.. mat salleh tgk heran je  lah kan.. hahahah...

So, dh 4 hari kat umah kak anis kat Brislington.. semlm dh ikut kak anis pg U.. semput berjln..hahahah
gmbr poyossss.....
Alhamdulillah.. semoga kami sekeluarga sihat2 kat sini.. 
Rumah kami 9/7 baru blh duduk.. so menumpanglah kat umah kak anis ni 2 mgu jgk lah...
1st July nak kena register Uni. Of Bristol dah... cuak gilerrrrr....
so... kita enjoy dulu lah ek... kak anis..jom pg bwk jln2 dulu.....
enjoysssssssssssssssss

Friday, 7 June 2013

UK VISA....

Final step seblm pg UK (sblm beli flight ticket) tentulah apply VISA..
ni step yg myself palig takut.. yelah kan.. risau gak..so akhirnya dh submit 5/6/2013 hari tu.. tgh berdoa supaya everthing OK and dlm 2 mgu blh dpt results.
so.. nak buat VISA UK ni kena online skrg.. bayar pun online ye..dlm usd tau.. sekepala USD492.. convert sendiri ek..

yang bestnya.. ramai bloggers dh blog pasal visa ni.. mmg berbaloi2.. ni link lyn yg mmg byk membantu.. thanks lyn.. nnt jumpa kat UK ek.. 

1st step kena pg buat TB test.. myself buat kat lifecare, bangsar south.. mmg besar n cantik tmpt ni.. and tak ramai org.. dlm kurang dr sejam dah settle..utk TB test ni.. sorang rm210 ek.. kali 3 org.. rm630 lah.. utk bdk bwh 5 thn tak yah x-ray.. tapi kena bwk jgk tau.. myself kena pg 2 kali sbb 1st time pg tak bwk Alma.. ingat tak yah..hahaha..

2nd.. make sure translate dokumen2 yg related.. Alma punya surat beranak, surat nikah.. tu je lah.. pastu make sure ada cop translator ek..mr hubby pg certified kat mahkamah jln duta..
kena dpt cop mcm ni tau..
3rd step.. abiskan isi form and byr lah..kena guna credit cards ek.. sbb online..form yg dh isi tu make sure print ek.. setiap sorang ada form masing2 tau.. myself student..mr hubby dependant partner and Alma dependant child. lepas print tu make sure sign and letak date.. pastu myself kena isi lg satu form assessment.. form ni baru kena isi segala bagai CAS and ATAS..lagi satu gambar jgn lupa ek..
 
4th step.. kena buat appointment utk submit forms tu.. myself and mr hubby je pg hari tu.. kaunter slow sikit especially kalau kita byk forms kan.. sbb diorg kena check satu2..kalau single cpt lah sikit kann.. lg satu.. kaunter utk UK visa ni ada 6.. tapi yg bkk 3 je.. tu lg satu faktor lah kot.. lepas dh ok kena buat biometric plk.. ni dia akan scan semua jari kita 2-2 tangan.. pastu ambik gmbr sekali lg..
pastu.. tgu lah 2 mgu ek.. kalau nk cpt blh.. tapi kena byr lah.. rm300++ hehehe.. myself tgu jelah.. takde duit nak byr.. huhuh..
 
so.. doa byk2 semoga application tu diterima.. bila dh ok.. baru blh confirm flight ticket plk.. cadangnya nak fly 22/6 ni.. tapi tak confirm lagi.. hehehe..
 

Thursday, 6 June 2013

bz bz beesssssss........MARA&me..

lamanya tak update blog...
myself tgh bz settlekan everything utk ke BRISTOL...
21st May hari tu baru dapat agreement MARA yg ditunggu2.. pastu 25 may plk my youngest sister bertunang plk..(myself seperti biasa org yg sibuk jgk).. ermmm..meh kita story pasal MARA & me.. ewahhhh...
myself kan keje UniKL..kira under MARA lah.. so dpt lah program tindikan..maksudnya bondedlah.. (2xn)+1 beb.. smpi pencen keje UniKL.. hahaha..
so dh dpt agreement ni seperti biasa sibuklah..
1st.. kena cari penjamin.. 2 org ek kena less than 50 years old and off course lah gaji kena mantop.. hahahah..my bro and BIL jd penjamin.. penjamin ni pun, nak copy of IC lah.. salary statement lah.. kena pg pesuruhjaya sumpah lah..ermmmm..tq my brossss...
 2nd.. kena cari saksi.. ini kena org gomen tau, yg pangkat tinggi2... nasib baik mr hubby keje gomen..senang sikit..
3rd.. medical checkup ek.. x-ray, blood test.. mcm2 lah..
4th.. ada extra form dari KPT yg kena isi jgk.. ni pelik sikit sbb nak sijil SPM yg dh lama sgt tu.. hahaha..
5th.. kena pg HQ utk sign jgk.. maklumlah tindikan..
lastly..kena pg mati setem lah.. rm10 utk 6 agreement..rm60 lah..
pastu antarlah.. skrg ni kaunter nk hantar tu dh cantik.. kat tgkt 2 medan mara.. hehehe..
lebih setengah juta ringgit malaysia tau.. agreement ni..
so.. alhamdulillah dh hantar.. tgh tgu MARA masukkan duit advance... hehehe..
hendaknya terus masuk GBP lah..
next step... VISA!!!!!!

Thursday, 18 April 2013

Consolation winner: Colgate Optic White..

contest ni fb based. submit gambar (theme) with caption lah kan..
Theme dia Red, White & Hot.. hehehe..
myself antar gambar geng2 opis masa mkn kat Fullhouse, WW. Masa ni buat farewell utk anim.. mmg theme kitaorg merah.. hehehe..

ni gmbr kat colgate fb page.. grand prize dia branded handbag rasanya..
 
 so.. myself dpt conso je.. oklah kan.. conso pun 5 org je.. hehehe..
apa hadiahnya???
Colgate Optic White Jewellery Box - dlm tu ada toothbrush, mouthwash n toothpaste.. ni special edition.
nice box siap ada kunci tau..

 alhamdulillah.. walaupun conso je.. 
bilalah nk menang kereta ni?? hehehe.. berangan dulu, kot2 lah jadi kenyataan.. hehehe.. aminnnnnnnnnn...

Wednesday, 17 April 2013

Candy Crush Saga - An Addiction!!!!

Myself start main this game last 2 weeks. nape start?? firstly sbb mmg ramailah invite kat fb kannn..
tapi malas nk mula main sebenarnya.. pastu tgk nama my bro pun main sama.. level dh tinggi plk tu..
so apa lg.. rasa tergugat jgk lah..
rupanya.. mmg best!!!!! hahahaha..
game ni blh main kat fb (pc/laptop) or main kat hp.. myself main kat hp je..
last week blh stuck kat level 65 dari hari khamis smpi pagi tadi baru lepas.... fuhhhhh... mencabar skil btl.. hahahah
 

candy crush ni game puzzle je.. basically dia akan bagi free 5 lives.. so kalau kita main n tak lepas2 level tu and lives pun dh abis so kena tgu lah blk.. dlm masa 20min camtu dia akan bg blk lah 1 live. tp yg bestnya.. kita blh beli (takyah lah kann) or mintak lives kat fren fb kita yg main jgk.. hehehe..and ada jgk level yg mmg kita kena mintak ticket kat fren kita utk teruskan level.. hahaha
semuanya ada 100 level rasanya.. myself baru berjaya lepas level 65.. huhu..
ingatkan myself je ter addict kan??? rupanya masa myself stuck kat level 65 tu, myself google lah kan.. rupanya siap ada video dlm youtube ek.. bg tips & tricks utk lepaskan level.. hahahah...
tgk gmbr tu.. so kita blh nmpk lah frens kita kat level mana.. kalau diaorg antar request mintak tlg.. kita tlglah kan... heheheh..
so.. at this time.. myself tgh tgu ticket dari my fb fren lah.... tulun... hehehehe..
jom3.. mainnn..
main main jgk.. keje n family jgn lupa plk.. hahahaha

Wednesday, 10 April 2013

Wordless wednesday ;)

nyum nyum...

Art session with Alma...

dah lama tak update pasal anak kesygan mama ni...
penangan Upin & Ipin episod "taman mesra".. hahaha.. hebat tak mama.. tau semua episod U&I tau.. hahaha
meh kita layan gmbr dulu..
 ni namanya cop dinding.. hahahaha...
 memula alma geli jgk... pastu...abis semua kaler dia nk try..
di kat area balcony, so tak kisah sgt.. ni pun mama ada letak sebaldi air utk cuci tangan n cuci dinding.. turn out itu lg best.. main air....
ni next week nya plk..kali ni kita cop byk2 kaler dulu baru ambik gmbr.. hehehe
 tgklah tu.. pastu dia blh ckp... mama.. kotornyaaaa tgn alma... hahahaha
apa2 pun alma mmg enjoy giler... tp papa yg mengeluh.. sbb nya papa yg kena kemas n cuci semula balcoy tu.. hehehe.. tq mr papa..
enjoysssssssssss.... ni lah xtvt ptg weekend alma..

Alma in action... hehehe

lama tak letak video kan.. jom kasi try test tgk..
video
ni masa alma nyanyi lagu "incy wincy spider"
ok tak???

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails