Click lah weiii!!!!

Thursday, 6 June 2013

bz bz beesssssss........MARA&me..

lamanya tak update blog...
myself tgh bz settlekan everything utk ke BRISTOL...
21st May hari tu baru dapat agreement MARA yg ditunggu2.. pastu 25 may plk my youngest sister bertunang plk..(myself seperti biasa org yg sibuk jgk).. ermmm..meh kita story pasal MARA & me.. ewahhhh...
myself kan keje UniKL..kira under MARA lah.. so dpt lah program tindikan..maksudnya bondedlah.. (2xn)+1 beb.. smpi pencen keje UniKL.. hahaha..
so dh dpt agreement ni seperti biasa sibuklah..
1st.. kena cari penjamin.. 2 org ek kena less than 50 years old and off course lah gaji kena mantop.. hahahah..my bro and BIL jd penjamin.. penjamin ni pun, nak copy of IC lah.. salary statement lah.. kena pg pesuruhjaya sumpah lah..ermmmm..tq my brossss...
 2nd.. kena cari saksi.. ini kena org gomen tau, yg pangkat tinggi2... nasib baik mr hubby keje gomen..senang sikit..
3rd.. medical checkup ek.. x-ray, blood test.. mcm2 lah..
4th.. ada extra form dari KPT yg kena isi jgk.. ni pelik sikit sbb nak sijil SPM yg dh lama sgt tu.. hahaha..
5th.. kena pg HQ utk sign jgk.. maklumlah tindikan..
lastly..kena pg mati setem lah.. rm10 utk 6 agreement..rm60 lah..
pastu antarlah.. skrg ni kaunter nk hantar tu dh cantik.. kat tgkt 2 medan mara.. hehehe..
lebih setengah juta ringgit malaysia tau.. agreement ni..
so.. alhamdulillah dh hantar.. tgh tgu MARA masukkan duit advance... hehehe..
hendaknya terus masuk GBP lah..
next step... VISA!!!!!!

3 comments:

Akbar MalaysiaMotoringNews said...

Salam,
Berapa eh elaun Mara kasik skrg,cukup tak utk cover family skali? Tuition fees cover jugak tak?

Stumbled to this blog while looking for raya pic in Bristol. I left Bristol in 2004, and thinking about doing PHD but dont know yet where.

Me, Myself and I said...

mara bg £1012 monthly.. cukup insyaallah

Noormelah Shamsul Anuar said...

salam...
sekadar ingin bertanya,
sekiranya bekerja di UniKl, ada pencen tak?
dan berapa lama perlu berkhidmat di UniKL, baru ditawarkan biasiswa untuk ke luar negara?ada polisi atau perlu queue?
terima kasih..:)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails