Click lah weiii!!!!

Friday, 23 August 2013

It have been 2 months..

Today 23/8/2013..sedar tak sedar dh 2 bln kat bumi bristol ni..kitaorg smpi 23/6/2013 kan...
setakat ni..
rumah.. alhamdullillah.. kitaorg stay kat redcliff.. dekat dgn temple meads train station, so nk naik train or nak naik bus sgt senang.. jln dlm 5 minit je..rumah kitaorg ada 2 bilik.. sgt nice.. fully furnish.. tp flooring sgt sejuk especially kat living hall sbb wood flooring. cuma dlm bilik je yg fully carpet..tuan rumah, mr sanjeet, tak pernah jumpa lg pun.. dia dok kat london.. maybe dlm next month kot baru dia nak dtg jumpa kitaorg..
transport.. nk beli keta tak mampu kot.. lgpun nk pg mana2 leceh nk pk parking.. naik bus lg senang.. myself pg uni naik bus.. mahal sikitlah.. everyday utk ke uni (return) ialah £2.80. tp tgu unikl masukkan allowance blh beli yg yearly.. lg murah.. nak jln kaki?? tak larat.. bristol ni berbukit.. maunya termengah2 bila smpi uni.. takpelah kan.. kot2 lah dh takde sgt duit nnt, br kita jln kaki.. hahaha..train pun dh naik last month.. sbb pg cari ayam halal kena ke area Easton.. naik bus pun blh, tp kena tukar 2 bus.. so naik train lg senang n lg murah.. 
university...myself ada workstation yg nice.. berpartition (ber4-4).. sebelah myself ada minah arab ni..sebelah  arab ni ada mamat China.. blkg myself kosong.. hehehe.. partition dpn ada 2 org lg minah arab n mamat China.. minah2 arab ni sgtlah cantikkk...
supervisor...ni part tak best sikit.. dh 2 bln ni baru sekali je jumpa sv.. tp maybe sbb skrg kan summer.. july n august kebykkan diorg cuti..so.. lembab sikitlah.. yg 1st sv tu jgn ckplah.. at least 2nd sv ni ada je kat lab.. tp bz kot.. so skrg ni myself dlm progress membaca paper2 student my sv ni.. susah jgk sbb byk tak paham.. so.. september ni kena pg jumpa sv buat muka sedih.. hahaha.. 
im still lost.. tak tau nak search apa, nk baca apa, btl ke apa yg dibaca, btl ke cara membaca.. adoiiii mcm2..
tgk hari ni.. tak tau nk buat apa.. pastu berBW n jumpa blog2 student phd kat uk ni.. barulah semangat sikit..
by september ni myself nk cuma berblog mlm2, at least myself menulis something and do something kat umah..lepas Alma tido lah kan..
 schedule.. sekrg ni kul 7 dh bgn.. kena breakfast ngan Alma & mr hubby dulu (masa2 berharga ni), pastu masak dulu, mandikan Alma, then at least by 10am dh ada kat temple meads tgu bus.. smpi uni dlm kul 1020am.. myself akan ada kat uni max smpi kul 4 je (maybe nnt akan blk lambat bila mula buat programming), then blk umah, lepak2.. dlm kul 6 Alma dh ajak pg kuar main2..kul 7, Alma dh mandi.. dinner then kul 9 Alma dh tido.. kengkdg myself tido sekali.. ni yg tak bagusnya.. myself plan nk tido lewat sikit skrg sbb isyak pun lambat masuk.. so atleast kul 11pm br tido.. maybe update blog memlm lah.. hehehe..
lg satu weekend mmg masa utk family.. samada jln2 or dok umah je.. tp dh kat negara org kan.. baiklah pg jln2.. hehehe
oklah.. panjangnya entry ni.. n takde gmbr plk tu.. gmbr byk kat instragram je skrg ni.. i promise next time blog bergmbr ek..
till next entry.. enjoyssss...

5 comments:

Anonymous said...

Salam Kak,

Saya farah dari UTM :) 23hb sept daftar phd di school of education. Farah nak tnya kalau nak dtg seminggu awal ada tak hostel atau hotel murah untuk stay seminggu? FB saya FARAH AB RAHMAN. Harap dapat membantu.

Farah Rahman

Iqa Jalil said...

Salam kak ainor,

selamat hari raya! blogwalking, terjumpa blog akak pula..seronok tak first time beraya di rantauan? hehe..

kalau jalan2 birmingham roger la saya :)


Atiqah

Me, Myself and I said...

Assalam farah..
farah ada join mcb kat fb kan..
akak pun baru je sampai and tak berapa terrer lg kat area sini..
sorry ye.. mcb tak membantu sgt ke?

nurbijen said...

Salam Ainor,
Rasanya tak terlambat nak ucapkan selamat hari raya?
Eh, buat programming jgk? sama la kita.. tapi saya dah lepas part programming (part yg nak pecah kepala tu), skrang dah mula tulis sikit2... susah betul la nak tulis report... tak dapat siapkan ayat report, berhenti rehat tulis blog dulu... hehehe, blogging pun terapi juga utk org PhD mcm kita ni :)
Teruskan menulis :)

~Mami Little Hero~ said...

Salam Ainor

Selamat datang ke UK. Hubby sy pun awal2 dulu agak lost sbb sv dia nk tukar uni. Tapi nasib baik dia dapat pengganti sv yg bagus. Org german. Suka guide hubby sy dlm phd nya. Nnt turun manchesta singgah la rumah ;)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails