Click lah weiii!!!!

Thursday, 22 December 2011

Alma in actions!!!

Alma naik tonka... naik nak kena tlg naikkan.. tp turun mmg terrer.. tonka tu ape??? meh kita tgk gmbr..
tgk tu.. sukernya dia...
 pastu.. mula nk turun..
dh angkat bontot dah tu...
 ewah.. ewah...
 hampir2 berjaya...
yeahhhhhhhh... akhirnya 2-2 kaki dh mendarat...
tonka tu brand truck ni...
skrg ni dh mula memanjat sofa and katil.. turun pun dh pandai..
tp cepatlah berjalan alma ooi.. mama dh tak larat nk dukung...

Tuesday, 6 December 2011

Jalan2 kat Ikano (IPC)..

Last saturday.. tak tau nk g mana.. so pg Ikano jelah.. saja bwk alma jln.. main car kat sini..
meh kita layan gmbr alma..
kat ikano ni dh start deco for christmas.. tp tak ambik gmbr lak..ermmm.. ni kat area ground floor..alma main ngan papa..alma mmg suker benda ni.. kat klinik dr. wati pun ada.. hehehe.. 
 ni plk kat 2nd floor.. kat toy r us..eksyen je kan.. suker dia.. rm1 je.. tp tetiba ada sorang cina ni.. dia nk letak anak dia kat keta sebelah.. tp dia g kacau suiz plk.. tetiba terhenti.. malas plk nk cari gaduh ngan cina tu.. kalau tak reti tanyalah bdk yg jaga tu.. ni main tekan je sesuka hati.. haiyaaa...jinjang mari kot.. hahahah
 so.. last2 alma lari ke castle ni.. cantik kan.. kemain suker dia dok dlm tu..nasib baik ko cina.. hahahah..
yg penting alma enjoy.. takkan dia nk tgk mama dia marah2 org plk kan.. heheheh
esok 7/12/2011... alma dh 11bln...
cepatnya masa berlalu..nk kena pk utk 1st birthday dia ni.. heheheh..

Wednesday, 23 November 2011

penatnya...

Last subject utk dimarking.. Myself dh mood demam..

Lepas ni blh cuti n berehat... Nnt kita update pasal alma ek..


Published with Blogger-droid v2.0.1

Monday, 21 November 2011

fridge magnets..

Cantik tk??? Ni beli guna milkadeal coupon last month..


Published with Blogger-droid v2.0.1

Sunday, 13 November 2011

try update guna hp..

Testing.. Testing..


Published with Blogger-droid v2.0.1

Thursday, 27 October 2011

Alma bertoncet....heheheh

mari kita layan gmbr...satu je pun..
alma bertoncet... hehehe
comel tak saya???
tp tak nk senyum tu.. dolly je yg senyum..
enjoyssssssss.........

Besarnya!!!!!

Tgk ni.. kerusi yang besar...
org yg duduk pun... sgt comelllllllllllll....
hehehe.. layankan aje..
ni masa internal audit refresher course kat Hotel Grand Season, KL... 
sabtu lepas..masa ni jgk.. papa kena babysit alma.. mula2 cuak jgk.. tp berjaya papa babysit alma..
congrats to mr. papa..

Friday, 21 October 2011

Alma watching TV... heheheh

Activity alma bangun2 tido.. si kecik ni bangun tido around kul 530am ek... punyalah awal.. tp mmg pun.. tiap2 pagi bangun bila dgr surau dh start ngaji b4 azan subuh... baguih2.. tp lg baguih kalau mama n papa terus solat subuh kan??? haiyaaa.. subuh kul 6 lebih jgk...
berbalik pada activity alma...pagi2 dn ON TV.. disney junior channel lah.. baby tv kena bayar dh kan...dia skrg ni suka tgk POCOYO...
meh kita layan gmbr...
 tgk tu... kusyukkkkkkkkkk...
 
 almaaaaaaa.... alma tgk TV ngan sape tu?? ngan missy (doll kepala besar) and dolly (doll rambut kuning) lah mama...
kejap je duduk... pastu nk touch2 plk... hehehehe...
 ni plk bila papa dh kuar bilik.. sibuk nk kacau papa minum...hehehe
 so.. tiap2 pagi kul 6am skrg ni.. mama kena layan cartoon ni...
nasib baik cute.. hehehe
enjoysssssssssssss.... POCOYO!!!!!!!!!

Wednesday, 5 October 2011

Wordless Wednesday...

Sukernya diaaaaaaaa.............
abaikan yg atas sofa tu ek.. hahahaha

Wednesday, 28 September 2011

Alma oh alma

 Budak yg byk akal skrg ni...asyik nk berdiri aje.. takpun nk berdukung..
last2..mama kurung dia..
terdiam langsung Alma.. maybe terpk.. nape mama letak saya dlm ni???
hehehehe
pastu mama kuarkan lah.. takkan lah kejam sgt nk kurung lama2.. saja je nk tgk akal dia.. heheheh

 alma dh ada 2 btg gigi... nmpk tak????
cepat je masa berlalu kan... mgu dpn (7/10/11) dh 9 bln dah...
ape2 pun... enjoysssssssssssssss................

Tuesday, 13 September 2011

"Swimming wimming time" with Alma...

Time utk try new swimsuit and float...hehehehe
 tgk lah tu.. tak takut air langsung..heheheh.. floating solo...siap tertonggeng2.. nak rasa air tu.. ish3..
float ni mama beli kat giant je.. rege rm9.90 je.. swimsuit tu lak kat jj lah.. brand ogival...size paling keciklah kan...elok je dia pakai..memula pakai masa baru beli dulu, mcm pakai jubah je.. hahahah
 ni memula turun.. mama pegang dulu and bwk round2 satu pool.. tgklah mama tu.. takde gaya nk swimming langsung.. malas sebenarnya..tp bila tgk alma best je.. rasa rugi plk..hahahah..
ngan papa plk.. papa mmg nk swim.. kejap je ni..nmpk tak kaki alma kat bwh tu.. pandai dia menggayakan kaki dia.. maklumlah mcm naik walker jgk kan..heheheh
tak lama kitaorg swim ni.. lebih kurang 40min je... tu pun alma mcm tak puas hati je..hahaha
nex time kita swimming wimming lagi ek..hehehe
enjoyssssss.........

Thursday, 8 September 2011

Alma dh 8 bln...

Alma dh 8 bln.. alhamdulillah...dh makin bijak n lasak..
meh kita layan gmbr alma.. aktiviti yg alma suker buat skrg..
pantang letak dlm babycot dia.. asyik nk bangun n berdiri..

 kita dudukkan dia je.. mulalah dia nk bergerak bgn...
tgk tu.. dh start pegang palang katil dia..
nmpk tu...hehehehe
hampir berjaya...
 akhirnya....
buat muka comellah plk....pastu try pegang sebelah tangan je..haiyaaa..
kita takut dia jatuh je..tp mmg dh jatuh pun.. nasib baik atas tilam..
kita yg terjerit2.. dia buat selamba je.. hahahaha
ape2 pun enjoyssssssss..........

Tuesday, 6 September 2011

Hari Raya 2011...yeah yeah..heheheh

Dah seminggu raya kan?? so.. camne raya korang?? sure bestkan...
raya thn ni, blk tapah dulu.. ahad pepagi dah blk tapah..
meh kita tgk layan gmbr pepagi raya lepas blk solat raya..

 ni gmbr alma ngan cousin dia.. fariza hani.. ni anak adik myself.. dia n hubby kena keje pagi raya.. maklumlah, penjara tak blh tutup..heheh.. so anak2 dia je yg beraya ngan kitaorg..
cantik tak alma berbaju kurung.. ingat nk carikan tudung, tp mcm pakai tudung labuh plk..hehehe.. takpe2.. insyaallah thn dpn mama pakaikan alma tudung ek..hehehe

ni plk gmbr alma, mama ngan papa lah..punyalah susah nk suruh alma senyum..
 dpt jgk gmbr bertiga..comel tak mama??? hahahah.. overrrrr...

 ni maksu alma... maksu n hani + maksu n alma..

ni plk adik lelakiku.. thn lepas dia beraya kat tanah merah, kelantan.. thn ni tapah lah dulu plk kan..heheh.. tu bkn anak diaorg ek.. hani interframe je..insyaallah ada rezeki korang utk baby nnt..

ni plk gmbr bermaaf2an ngan mak.. alaaaa.. lupalak nk ambik gmbr mak dari dpn..
 

 ni baru btl.. ni adikku n hubby dia yg keje penjara tu.. ni dah ptg.. so lepas keje terus blk tapah lah..tu lg sorang anak diaorg.. pepagi td.. dia tak sihat.. so dh ptg br nk bergmbr..
byk gak gmbr tak ambik bila dh sibuk2.. my first bro (along) smpi lepas solat raya.. angah plk raya ke-2 br dtg.. boy je yg tak blk..keje...

so... abis raya pertama.. ni alma gmbr raya ke-2 plk.. dh pakai gaunlah kan.. tgklah tu.. sibuk ngan walker dia.. siap pakai kasut tu.. hehehe.. ni gmbr kat luar rumah..

raya ke-2 tu kan merdeka day.. so samalah ngan birthday faris.. faris dh 4thn..ada 2 kek.. satu ptg mlm raya pertama.. pakcik beli sbb pepagi raya kedua pakcik nk blk tanah merah dh..
lg satu plk.. mlm raya ke-2.. ni pakngah plk beli.. amboiii.. smpi 2 kali nyanyi tau... hehehe

ni dh raya ke-3.. time ni dh kat sandaran permai, puncak perdana, shah alam..

ni.. dh blk umah sendiri.. ni raya ke-5.. ni sblm pg beraya umah pak lang alma (boy)..gmbr2 lain dlm kamera lain.. malas plk nk transfer gmbr..

last but not least.. ni raya ke-6.. sblm pg beraya umah pak long..
tetiba papa kata jom buat photoshoot...
tp tgklah alma tu..susah btl nk suruh senyum.. kalau candid tu senang je..
 cantik2 kan gmbr ni..hehehe.. ni kat dlm umah lah..gmbr blkg tu painting kat dinding atas TV..
so.. camne raya korang??? heheheh.. ni pun sikit je upload gmbr.. yg lain2 tu, simpan utk diri sendirilah kannnnnn...
Selamat Hari Raya koranggggggggg...
enjoysssssssssssssss!!!!!!!!!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails