Click lah weiii!!!!

Tuesday, 3 June 2014

Road to Perfection...

Baru lepas ngadap both supervisor..
discuss 2nd draft of the 1st year review report.. salah aku jgk lah.. 1st draft dulu byk tak complete.. so.. this 2nd draft actually my 1st draft. huhuhuhu
we go page by page ek.. 
1st comment: put the objectives/goals in term of diagram.. kalau blh guna yg ada arrow tu.. so nmpk lah arah tujuan sikit. aku mmg ada pk benda tu.. tp tak cukup creative lah.. huhuhu..lg satu aku ingat nk letak dlm presentation slides je nnt.. ok2.. kita letak arrow nnt ek. 
2nd comment: part literature review.. too many texts.. plk.. tp aku setuju gak sbb boringgg.. maybe blh letak diorg punya measurement setup sikit and graphs of their results sikit. semua tu ada.. tp ingat ke takyah letak.. huhuh..
last sekali comment: future plan.. aku tak elaborate.. aku pi elaborate kat tmpt lain.. kat bahagian  measurements.. takpa2.. kita switch place je lah nnt. 
overall.. diorg rasa aku masih tak nmpk end results/penghujung cerita phd ni.. tp mmg pun.. aku tak nmpk lg.. huhuhu.. diorg kata diorg dh blh bayangkan chapters dlm thesis aku.. apasal aku tak nmpk2 lg ni???
aku nmpk tak abis.. kalau dlm cite hindustan tu.. aku br nmpk hero yg kalah.. so hero nk menang camne tu aku tak nmpk lg.. huhuhuh..
Ya Allah.. permudahkan lah.. tunjukkan aku jln yg betul/lurus..


4 comments:

Masitah Abdullah said...

eta pon dh start sikit2 utk 1st yr report, berapa words akk?

monstorious wife said...

Haha...i pon baru dpt correction from sv pagi ni. Banyak gila kena betulkan.
@eta : kat sussex kena 10k words. X sure uni lain.

Me, Myself and I said...

eta.. bristol pun 10k. tp sv n assessor ckp tkyah bebyk.. less than 30 pages. bykkan diagram lg bagus

nurbijen said...

Biasa la tu kak tahun pertama PhD... kejap nampak, kejap tak nampak....
Saya yg tahun tiga ni pun kadang2 stress bila tak berapa clear jalan kat depan... Even sv kata, you nearly there... tapi kita pulak macam tak confident... huhuhu

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails