Click lah weiii!!!!

Tuesday, 24 June 2014

1st Year Review: Part 2


Alhamdulillah.. semlm 23/6/2014 telah selamat 1st year review. Start pukul 330pm. Abis 430pm. yg ada dlm review.. assessor and sv kitalah kan. tp 2nd sv kita tak sihat.. so dia tk dpt join.. huhuhuhu.
2 weeks before the review, assessor dh email apa yg dia nak ada dlm ppt presentation kita. And dia dah kata time utk presentation 20 minutes. Apa yg dia nak dlm slides: 

  • Motivation for your research
  • Relevant background - what is the state of the art in the field, key players (researchers / universities) in the field
  • What are the key challenges?
  • Specific examples of what you have done (ie results?)
  • Training conferences attended
  • Plan for next 12 months (tasks, milestones, target conferences, journals etc)
  • Any specific training or equipment needs
and myself pun prepared dlm 14 slides je. Alhamdulillah presentation went well. buat script lah kan.. huhuh.. tp biasalah.. last2 tu script tah kena mana.. mulalah ermmm ahhh.. haiyaaa.. suka mcm tu tau. padahal dh buat scripts. so mmg ngam2 20 minutes.
yang bagusnya mat saleh ni, diorg akan puji kita dulu.. baru start tanya soalan.. well done on your presentation blah-blah-blah.. hehehe.. kembang jgklah kan..
pastu baru tanya soalan.
tak byk pun soalan yg kena.. soalan based on presentation and report off coz.
Kat presentation kena komen pasal trend in 5G. ada sebut dlm presentation tp takde figure dlm slides. Pastu kena explain pasal results (graph) lebih details and diorg suggest utk letak video ("sync"kan  between measurement setup with results). mak aiii.. tp diorg ni mmg suka ppt yg gempak.. nmpknya kena improve skill ppt lah gayanya.. huhuh..
Kat report plk kita rasa sedih sikit sbb assessor dpt report yg 2nd draft bkn final report. sbb tak sempat update dlm system. ingatkan sv bg yg final report.. rupanya tak.. huhuhu.. so ada comments yg basically kita dh buat pun dlm final report. huhuh.. tapi takpelah.. next time jgn lambat sgt buat report tu.. hehehe..
lepas abis soalan n comments tu, session kita ngan assessor je. sv kena keluar. masa ni dia tanya hows your life in bristol, how ur sv n everything lah. myself cuma ckp a bit disappointed sbb the first 6 months buat benda lain, then january this year baru btl2 focus on this topics, so tak berapa puas hati.. heheheh..
so.. alhamdulillah.. myself puas hati ngan review ni. and assessor pun dh update dlm system evaluation dia.. ada strength, suggestion for improvements and action points. More works to come insyaallah.

Tapi seriously mmg kena prepare and doa byk2. kuasa doa tu mmg myself terasa. sbbnya last week smpi ahad mmg myself tak confident.. blh ke aku present ni.. blh ke nak jawab soalan2 ni.. Ya Allah mmg tak prepared. tp tulah.. last2 kena doa byk2, buat solat hajat, solat dhuha, suruh mak doa byk2, suruh Alma n mr hubby doa.. so monday morning tu bila kuar rumah.. mmg bersemangat.. mmg confident.. insyaallah.. Alhamdullilah..
Tak sabar nak buat all the suggestion for improvements tu. Baru myself btl2 rasa jadi student phd, jadi researcher.. time utk tukar gear dh.. lupakan gear satu n dua..Insyaallah..

5 comments:

monstorious wife said...

Ohhh dh settle. Mesti legas gila. Kami still dok buat correction. Nak muntah dah tgk latex.

gojes bristol said...

aah ..memang nampak muka confident masa jumpa hari kejadian.

tahniah again! semoga terus bersemangat..keep working! :)

Farah Waheeda Ahmad Wahiddin said...

dah setel ehh...alhamdulillah...

nurbijen said...

Alhamdulillah, lega kan bila dah lepas.... Saya pun macam tu... bila sebut presentation, terus rasa nebes... hihihi

Selamat melangkah ke tahun 2... masuk gear 3 cepat2 :)

Me, Myself and I said...

thanks korang..alhamdulillah.. mari masuk gear 3..hehehe..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails