Click lah weiii!!!!

Wednesday, 7 May 2014

Rehat jap.. entry mari try.. hahaha

Penat buat report.. kita rehat jap.. 
bila dh dok kat uk ni kan.. semua benda yg teringin mkn kena masak sendiri lah.. huhuhu..
myself tak terrer mana pun masak.. apatah lg kuih2 tradisional..
kalau kat malaysia jgn harap myself nk masak kuih2 ni.. senang je dpt.
meh kita tgk apa yg myself dh try buat masa kat bristol.. 
selalunya letak kat instagram je.. heheheh..
ada gak yg tak ambik gmbr sbb jadi ngan cemerlang.. poyosss.. tu gerenti karipap lah.. tu kuih faveret.. kenalah terrer buat.. padahal sendiri mkn.. sendiri rasa.. hahaha.. masuk bakul angkat sendiri btl..

 ni kuih gelang/keria.. ni paling tak jadi sbb keras.. hahaha.. terlebih tepung.. rupanya nak lenyek ubi tu tgu sejuk dulu baru kurang tepung.. tp blm retry..this weekend nk try buat sekali lg..
 ni plk jacket potato.. sbbnya kat cafe2 kat sini byk giler org jual.. tp mahallll.. >3pound (mana tak jumpa symbol pound ni) ek.. pastu bila dh sekali buat, mr hubby suka plk..heheh.. so skrg ni.. at least sekali semgu masak ni.. mkn ngan red bean je pun.. sedappp...heheheh
 ni pun teringin.. churos tu.. hahahah.. senang je rupanya.. tp rupa takde.. rasa not bad.. tpkan.. tak pernah pun mkn churos seblm ni so tak sure rasa dia camne..
 ni bengkang tepung beras.. sedappp.. hehehe.. senang jgk rupanya nk buat..
 ni agar2 santan gula melaka.. gula melaka byk sgt sbb ada kawan yg dh blk malaysia bg.. (kak anis n izyan) punyalah byk.. so pk2 apa nak buat ek.. selalunya letak bila buat bubur kacang hijau tu.. bubur mmg lg sedap kalau taruh gula melaka instead of gula pasir biasa tu..hehehe
ni yg paling latest di try.. hehehe.. seri muka..still guna gula melaka.. tak tau mana nk cari daun pandan kat bristol ni.. tak jumpa pun.. diorg kata kat kedai cina.. tp tak pernah jumpa pun.. daun kari byklah.. huhuh..
apa lah nak ditry ek.. myself suka mkn cucur peneram aka telinga keling.. so nak kena try tu.. hehehe..
oklah.. jom lunch (hari ni bwk bekal nasi goreng) dulu..then sambung buat report..
semangat semangat!!!

1 comment:

Mohd Amiruddin Zainol said...

Salam orang Bristol.. hahaha sodap nyo

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails