Click lah weiii!!!!

Thursday, 6 September 2012

Mari memasak bolognese sempoi...

Selalunya.. setiap hari rabu, myself akan singgah pasar mlm dpn bmi ni utk beli dinner.. tp semlm hujan lebat kan.. so takleh lah singgah.. nak tak nak kena lah memasak.. hehehe
so.. myself masak spiral bolognese..hehehe..malas nk guna spaghetti sbb nk bg alma mkn jgk.. so biar colourful sikit.. hehehe
meh kita layan myself masak ek..
gmbr sungguh tak cantik sbb guna camera hp yg tak best... 
the ingredients are:
 1. button mushroom - beli tin kecik je senang.. sekali guna je..kalau simpan nnt mcm berkulat je..
 2. 2 tin prego bolognese.. kan sempoi...
 3. daging ayam kisar.. guna 1 1/2 ketul je.. basuh bersih2 ek..
 4. ni pasta yg myself guna.. rebus separuh je selama 7 minit.. letak olive oil dlm air rebusan tu sikit ek..
 5. ni saja tambah dlm kuah bolognese..
 ni dh kat atas api.. nk sedap.. tumis dulu bawang putih guna olive oil gak.. then masukkan ayam tu..
tp kalau nk sempoi.. taruh je semua brg2 kat atas tu td.. hahaha..
 ni plk pasta yg telah ditos kan.. hehehe..
senangkan...
 dh blh dihidang utk alma.. hehehe..
 nyum nyum.. mata ke TV je kerojenya.. tgk upin ipin lah tu..
sedappppppppppp!!!!!!!!!!1

3 comments:

I want to lose weight said...

Hasya pun suka makan pasta2 nih.. tak cam abang dia.. penakut

JaSSNaNi said...

saya pun suka masak camni.. senang gak nak sediakan.. 1 hidangan je complete.. kalau malas nak masak nasi ler.. hehehehe

AimyAzeefAzfar said...

amboi kemain ko masak pasta ehh...sedap pulak aku nampak.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails