Click lah weiii!!!!

Thursday, 23 October 2014

Alma kena cucuk.. 3 kali tu!!! My brave little girl


Dah October dah.. how time fly.. 
ni cite 22/9 hari tu.. sebln dh.. baru nak letak kat blog. itu pun sbb kesian kat blog, october takde entry langsung..
Alma punya vaccination ni pttnya lama dh kena buat.. dh dpt surat since april rasanya.. tp surat tu silap nama.. pttnya Miss Mahathir sbb ikut sir name kan.. tp dpt surat Miss Abdul Rahim.. which is nama sir nama utk papa (nama arwah atuk).. hehehe.. so kitaorg ingat silap kot.. so senyap jelah..
sekali jumpa kawan yg anaknya baya Alma n dia baru je pg cucuk baru teringat blk.. lamanya nak teringat kan... ish3..
so here goes..
3 vaccination tu.. pttnya 2 je (pre-school booster & flu) tp sbb kat Malaysia tak bg suntikan Meng.C, so kena tambah lg satu.. memula nurse tu panggil mama dulu, nak bgtau yg Alma kena buat 3 injections terus.. tp dia kata kejap je sbb dose pun taklah byk kan.. pastu baru dia panggil Alma n papa masuk..
Alma relax je.. terus duduk atas katil tu.. mama pgg Alma n papa kena ambik gmbr.. punyalah laju nurse tu inject.. 2 kat bahu kanan n satu kat bahu kiri.. dlm beberapa saat je.. 
nasib Alma tak nangis or merengek.. cuma dia ckp aww jer.. steady je tgk nurse tu cucuk dia.. mama plk yg cuak.. 
pastu bila dh settle nurse tu punyalah puji dia.. punyalah bangga si cik kak Alma tu.. heheh.. pastu dia bg Alma pilih stickers lg.. smpi 3 tu sbb 3 injections.. senyum je.. hehehehe..
Hebatlah Alma.. we proud of you!!!..
tp nmpk sungguh muka bangga Alma bila nurse tu puji melambung.. hehehehe..
ni gmbr yg mama letak kat fb..
dah besar anak mama.. 

1 comment:

~Mami Little Hero~ said...

Nurse sini mmg bagus dgn budak2 n cekap kan? Kalo rose atau awisy g cucuk laju je keje

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails