Click lah weiii!!!!

Thursday, 18 April 2013

Consolation winner: Colgate Optic White..

contest ni fb based. submit gambar (theme) with caption lah kan..
Theme dia Red, White & Hot.. hehehe..
myself antar gambar geng2 opis masa mkn kat Fullhouse, WW. Masa ni buat farewell utk anim.. mmg theme kitaorg merah.. hehehe..

ni gmbr kat colgate fb page.. grand prize dia branded handbag rasanya..
 
 so.. myself dpt conso je.. oklah kan.. conso pun 5 org je.. hehehe..
apa hadiahnya???
Colgate Optic White Jewellery Box - dlm tu ada toothbrush, mouthwash n toothpaste.. ni special edition.
nice box siap ada kunci tau..

 alhamdulillah.. walaupun conso je.. 
bilalah nk menang kereta ni?? hehehe.. berangan dulu, kot2 lah jadi kenyataan.. hehehe.. aminnnnnnnnnn...

Wednesday, 17 April 2013

Candy Crush Saga - An Addiction!!!!

Myself start main this game last 2 weeks. nape start?? firstly sbb mmg ramailah invite kat fb kannn..
tapi malas nk mula main sebenarnya.. pastu tgk nama my bro pun main sama.. level dh tinggi plk tu..
so apa lg.. rasa tergugat jgk lah..
rupanya.. mmg best!!!!! hahahaha..
game ni blh main kat fb (pc/laptop) or main kat hp.. myself main kat hp je..
last week blh stuck kat level 65 dari hari khamis smpi pagi tadi baru lepas.... fuhhhhh... mencabar skil btl.. hahahah
 

candy crush ni game puzzle je.. basically dia akan bagi free 5 lives.. so kalau kita main n tak lepas2 level tu and lives pun dh abis so kena tgu lah blk.. dlm masa 20min camtu dia akan bg blk lah 1 live. tp yg bestnya.. kita blh beli (takyah lah kann) or mintak lives kat fren fb kita yg main jgk.. hehehe..and ada jgk level yg mmg kita kena mintak ticket kat fren kita utk teruskan level.. hahaha
semuanya ada 100 level rasanya.. myself baru berjaya lepas level 65.. huhu..
ingatkan myself je ter addict kan??? rupanya masa myself stuck kat level 65 tu, myself google lah kan.. rupanya siap ada video dlm youtube ek.. bg tips & tricks utk lepaskan level.. hahahah...
tgk gmbr tu.. so kita blh nmpk lah frens kita kat level mana.. kalau diaorg antar request mintak tlg.. kita tlglah kan... heheheh..
so.. at this time.. myself tgh tgu ticket dari my fb fren lah.... tulun... hehehehe..
jom3.. mainnn..
main main jgk.. keje n family jgn lupa plk.. hahahaha

Wednesday, 10 April 2013

Wordless wednesday ;)

nyum nyum...

Art session with Alma...

dah lama tak update pasal anak kesygan mama ni...
penangan Upin & Ipin episod "taman mesra".. hahaha.. hebat tak mama.. tau semua episod U&I tau.. hahaha
meh kita layan gmbr dulu..
 ni namanya cop dinding.. hahahaha...
 memula alma geli jgk... pastu...abis semua kaler dia nk try..
di kat area balcony, so tak kisah sgt.. ni pun mama ada letak sebaldi air utk cuci tangan n cuci dinding.. turn out itu lg best.. main air....
ni next week nya plk..kali ni kita cop byk2 kaler dulu baru ambik gmbr.. hehehe
 tgklah tu.. pastu dia blh ckp... mama.. kotornyaaaa tgn alma... hahahaha
apa2 pun alma mmg enjoy giler... tp papa yg mengeluh.. sbb nya papa yg kena kemas n cuci semula balcoy tu.. hehehe.. tq mr papa..
enjoysssssssssss.... ni lah xtvt ptg weekend alma..

Alma in action... hehehe

lama tak letak video kan.. jom kasi try test tgk..
video
ni masa alma nyanyi lagu "incy wincy spider"
ok tak???

Monday, 8 April 2013

JOMMMM Ganti Puasa!!!!!!!!!!!!!!!!

hari ni 8/4/2013 bersamaan 27Jamadil Awal 1434H....
tak sampai 100 hari lagi nak Ramadhan dah tau..
so apa lagi.. sesapa yg tak ganti puasa tu lagi.. 
JOMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM!!!!!!!!!!!!!!!..
insyaAllah.. hari ni start ganti.. ada 5 hari utk di ganti ni..
renung2kan & selamat beramal!!!!!!!!!!

Friday, 5 April 2013

BTN: Part 2

mari kita sambung....
nak cite pasal xtvt selama 5D4N ni.. hehehehe...
ada official fb group tau.. BTNMAC2013..
since hari khamis tu check-in smpi kul 430pm, lepas tu ada briefinglah kat auditorium akademi ni..
akademi ni mmg tmpt dia best.. cuma nyaaaa bykkkkk tangga... penat kaki....

masa briefing ni, kenalkan coach2 yg mmg jaga kitaorg, penyelaras btn ni lah.. pastu.. lantik penghulu, naib penghulu, penghulunita, ustaz, ketua ajk mkn, mc2 utk wacana minda..ermmmm..
yg tak best tu.. myself jd PENGHULUNITA ek.... hahahaha.. sukahati main pilih je kan..aduhaiiii...tapi takde keje pun sebenarnya.. GLAMER je.. hahaha.. penghulu byklah keje.. setiap kali ada event je kena buat command. tp penghulu ni lawak lah.. sesuka hati dia je command tu, kengkdg btl kengkdg salah...hahahaha
ni gmbr mr penghulu masa tgh buat command.. kebetulan plk, penghulu ni hubby my housemate kat btn ni.. heheheh..ni gmbr dlm audi.
setiap kali event dlm hall ni kitaorg kena nyanyi ek.. 2 lagu.. lagu perajurit tanah air (yg "inilah barisan kita") & lagu 1malaysia smbil wave bendera tau...

basically hari khamis & jumaat ada wacana minda je.. maksudnya dgr ceramah lah.. mostly pasal 1malaysia.. tp yg bagusnya semua penceramah jenis yg tak bosan sgt.. tp ngantuk ttp lah ngantuk.. bangun pagi tu.. kul 6 dah kena ada kat surau sbb ada solat subuh berjemaah & kuliah subuh.. wajib tau.. hehehe..tp oklah.. takde lah awal sgt.. biasalah tu.. solat maghrib & isyak pun berjemaah..

takde lah strict sgt actually.. ada org kata hp kena ambik lah... tak pun.. pandai2 lah.. silent lah hp tu kannn.. hormat majlis.. hehehe.. attire pun kena kemas je.. takleh lah pakai jeans.. lain ok je...

sabtu & ahad barulah dibahagi2 group.. myself group no3. dlm satu group ada dlm 12 org..ni gmbr group myself ngan our faci.
kitaorg ada 4 lelaki and 8 pompuan... 3 je melayu (pompuan).. group myself mmg 1malaysia and sabahan n sarawakian..faci kitaorg pun sempoi je.. ada gak faci group lain yg provoke giler.. ermmm.. nasib baik lah kan...
dlm group discussion ni discuss pasal perlembagaan malaysia..semua org dipinjam kan buku perlembagaan tu.. ada exam tau hari last tu.. hari isnin.. hehehe..
pastu ada contest lagu patriotik tau.. hahaha.. group kitaorg nasib baik lagu senang.. lagu sudirman, tanggal 31 tu.. hehehe.. tapi yelah kan.. utk org2 melayu ni senang gaklah nk hafal sbb kita mcm mmg ingat lagu tu.. utk org lain susah jgk lah..ermmmm

mostly participant ni muda2 lg.. yg umur mcm myself kebykkannya doctor pakar yg nk buat sub kepakaran je...yg lecturer muda2.. semuanya thn 80an...

byk lagi nak cite sebenarnya.. tp malas plk.. as overall.. BTN ni best jgklah.. tak stress pun, mkn pun sedap.. hehehe.. rindu Alma je.. tapi bila break je.. call lah Alma.. hehehe..

Wednesday, 3 April 2013

BTN: Program Transformasi Pegawai ke Luar Negara - Part 1

Nak further study ke oversea kan??? kena lah attend BTN ni dulu.. wajib beb.. supaya kita tak lupa negara kita.. hujan emas di negara org, hujan batu di negara sendiri.. so pk2 ek..hehehe

Part 1 tu.. sbb tak abis download gmbr lg dari official fb..
bila: 21-25 march 2013 (5D4N tu... lamaaaa (khamis till isnin)....rindu kat Alma)
kat mana: Akademi Kenegaraan, jalan Bellamy, KL (blkg istana negara lama)

hari first tu, khamis check in dalam pukul 230pm - 430pm.. Alma kena hantar ke shah alam..duduk ngan MIL, so mr hubby pun keje hari tu, so nnt blk terus ke shah alam je lah.. jumaat mr hubby cuti.. so oklah kan.. lg pun mgu tu dh start cuti sekolah, blhlah Alma main ngan anak2 buah mr hubby.
 lepas zohor myself bertolak lah dr shah alam.. berpandukan waze je... haiyaaaa.. U turn adalah 3-4 kali rasanya.. adussss.. septtnya setengah jam smpi.. ni smpi sejam berpusing2.. cari sign board Jln Bellamy tu.. dh dekat baru nmpk ek.. adussssss......nasib baik tak give up.. hahahaha..
so.. ni nametag.. kena pakai setiap masa ek.. hehehehe
 seblm pegi mmg dh bolgwalking.. so mmg tau tmpt dia nice.. satu apartment 3 bilik.. so bilik sorang satu, siap aircond ek..ni bilik myself..1-41-1
nice kan????
 roommate ku, dina (bmi) gak n siti balqis dari UMT (tganu.. jauh tu..tp dia dtg ngan hubby dia.. join btn gak) hehehe
memula tak tau pun... tp si Dina ni tetiba bgtau.. kat sebelah apartment ni rupanya jirat cina... aduhaiiiii.. memula tak nmpk pun sbb ada kebun tanam buah naga tu.. tgk btl2.. aah.. mmg pun... seram gak lah... huhuhu..
nasib baik dina ni penakut gak, so join tido sebilik... hahahahah...
ni lah peserta2 BTN kali ni.. 86 org (27lelaki & 59 ladies).. myself kat dpn lah.. yg duduk tu.. sbbnyaaaa.... nnt kita cite kat part 2 ek... hahahaha
enjoyssssss!!!!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails