Click lah weiii!!!!

Friday, 30 November 2012

Wednesday, 28 November 2012

Obese!!!!!!!!!!!

haiyoooooooooo....
aku baru sedar.. mmg sedar selama ni.. tapi mcm ignorekan aje.. ermmm
so.. kali ni.. i have to!! terpaksa!! wajib!! 
sbb
Aku dh OBESE!!!!!!!!!!
takut nk try segala slimming product sbb dulu dh pernah try b4 get married.. and turn out to be.. fatter n fatter.. haiyaaaa...
berat skrg sama mcm masa alma dlm perut tu!!!! camne ni????
so setelah pikir mcm2.. myself nk try ATKINs diet lah...
masalahnya... tak disiplin....ayooooooooooo...
tapi i have to!!!!ya allah.. permudahkanlahhhh...
so hari ni kita start cari btl2 cara nk follow atkins diet ni..
tapi kena start isnin depan sbb weekend ni ada wedding nk kena attend.. tgk!!!! kan dh ckp td.. tak disiplin tau...
byk gak org dh berjaya ngan cara ni kan.. ada gak blogwalking blog2 yg mmg amal atkins diet ni n myself dh join club dia kat fb lagi..
tolong doakan supaya myself ni disiplin...
insyaallah boleh!!!!
myself akan update process diet ni.. at least bila letak kat sini.. tau malu sikit kan.. kot2 ada org baca...hahahaha..
HELP ME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Monday, 12 November 2012

Legoland - 29/10/2012

hari ni baru nak update blog pasal pg legoland.. haiyaaaa... 
myself beli tiket legoland ni masa Matta Fair hari tu.. rm96 utk adults, so rm192 utk 2 org lah kan.. alma tak kena byr lagi..
kitaorg bertolak je johor hari ahad 28hb, and stay kat Pariss Hotel kat skudai... nape hotel ni? sbb masa tanya staff legoland kat matta fair tu, diorg kata hotel yg paling dekat hotel ni..mmg dekat pun.. hehehe
Pariss Hotel.. bolehlah.. 3stars kan.. tak blh expect byk2.. fridge pun takde beb.. hehehe..
takyah lah review pasal hotel ni.. biasa2 je.. sekadar nk tido mlm je.. rate pun agoda rate.. rm101 semlm..
monday morning tu baru kitaorg pg legoland.. breakfast kat kedai mamak Habib.. kari dia mmg marvelous.. hehehe.. nape tak breakfast kat hotel?? sbb restoran hotel tu dkt swimming pool.. nnt alma nk swim plk.. so.. baik takyah.. hahaha..kejam2..
LEGOLAND!!!!!
best!! tapi panas!!!..
meh kita layan gmbr sambil story2.. heheh.. byk mr hubby ambik gmbr.. ni pun myself dh "photoscape"kan..
kitaorg sampai awal.. park bkk kul 10am.. kitaorg sampai kul 9lebih sikit... senang sikit nk tangkap gmbr kat pintu masuk.. kitaorg parking kat mall of medini.. dekat sikit.. kalau park kat zon 1 or zon 2 jauh.. zon 3 pun dekat jgk... 
 gmbr kat pintu masuk.. we are here!!!!
panas kan.. so jgnlah nk dressing gempak2 sgt.. panas.. tudung tu jadi lap peluh lagi.. hahahah..
ni kat pintu masuk lagi.. pastu gmbr ngan mr.Lego tu kat The Beginning..
ni plk kat LegoCity.. ada driving school, airport and balai bomba.. alma kecik sgt so takleh join benda2 ni.. kita ambik gmbr je lah.. nnt alma dh besar, kita dtg lg main semua benda ek.. hehehe..
so.. kita naik train dulu kat Legoland Express..org tak ramai lagi time ni.. so senang lah nak naik.. tak yah beratur pun.. so kita pusing2 area legoland.. alma memula takut.. haiyaaa.. tapi bila train ni mula gerak.. suker plk... ermmmm.. tgk tu siap lambai2 kat bdk2 yg driving tu.. hehehe

next... Miniland.. ni papa yg excited lebih.. tp pttnya tgk miniland ni ptg sikit, sbb mmg tgh2 panas..
mmg byk benda/bangunan yg cantik2 n impress jgk lah.. details tu.. papa mmg dh tak ingat dunia masa ni.. punyalah byk gmbr dia ambik.. kat miniland ni je dekat 200 keping gmbr tau.. haiyaaa.. meh tgk gmbr2 yg papa ambik ek.... ni sebahagian je pun...
 
 
 
 
 

 
 
 kitaorg kat depan KLCC.. hehehe.. details beb.. awesome giler...
 ni plk kat dpn bangunan2 negeri johor.. papa kan org johor.. heheheh

next stop...LegoTechnic...meh kita beraircond jap kat dlm lego academy ni..papa n alma cuba buat lego...
 gmbr jap ngan Einstein dan octopus ni...
 memandangkan alma tak blh naik technic twister ni.. so.. mama naik sorang... hahahaha... best!!!
pastu kitaorg ke LegoKingdoms..
masa ni alma dh ngantuk sgt.. tido atas meja je.. mama n papa minum2 n mkn icecream dulu.. heheheh
 tak naik pun roller coaster tu.. sbb malas nk beratur ngan geng2 bas sekolah.. and panas beb.. muka sudah merah.. sunblock lupa!!!!
 then...Imagination plk!!!!
kat sini yg lama nya.. memula lunch dulu kat pizza mania.. ingat mmg nk mkn pizza.. tp beratur mak aii.. so kitaorg mkn spaghetti je.. sedap... harga taklah mahal sgt.. standard lah kan...
yang best.. naik observation tower, pastu tgk movie lego 4D, pastu masuk build and test..
tapi yang paling lama...Duplo Playtown... sbb alma yg dh recharge td.. nk main!!!
yang ni playground yg berbumbung.. tapi bahang still ada..
alma mmg enjoy kat sini...
 mama yg over ambik gmbr.. hehehe
 suker2..
 
 overall= awesome!!!..
we had a great and awesome time there..last sekali shopping lah kan... mama beli tshirt je.. papa yg shopping mcm2.. hahaha... ni mesti masa kecik2 tak puas main lego.. hahahah..
 mmg best.. nnt blh dtg lg bila alma dh besar plk.. teringin nak pg legoland yg kat UK plk.. insyaallah..
so.. kalau nk tau camne bestnya legoland.. pg sendiri ek..hehehe
enjoysssss!!!!!!!    

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails